Gäst / Maliin Stoor - Stylist, Inredare & Visual Marchandiser

Formex 2013 Rapport 

Härligt med inspiration!

Att besöka mässor ger massor, inte nog med visuell stimulans i form av fina produkter och montrar så ger de även en fin hint om var vi är och vart vi är på väg inom trender, färger, stilar och framför allt material

Lotta Ahlvar från Moderådet hade en välbesökt och intressant föreläsning om just trender – där pratade hon om Eclecticism, Maximalism, Materialism och Formalism – men vad mer hon pratade om och summerade tänkte jag ta längre fram, nu till mina reflektioner från Formexmässan.

Inte helt nytt men dock något som verkligen tagit över sista tiden – och som då självklart syntes både här och där är den gula metallen som tex koppar och mässing. Även ett annat material som håller i sig och inte minskar i produkter är trä i olika former.

Vad det gäller koppar så menar jag inte dessa kopparkärl som bla min mormor hade på väggen eller som dekoration utan materialet koppar i många olika hänseenden

Bilder talar sitt tydlig språk – här är bla House Doctors monter – fylld av fina saker OCH av guldiga metaller i olika produkter.

Självklart var det inte bara House Doctor som hade dessa metaller – då hade det inte ens varit en trend..

Många av montrarna var med koppar – Habit och Klonk är några men även utställningarna och restaurangerna på mässan innehöll dessa metaller. Här ser ni produkter från Menu och delar av deras monter.

Ni hittar Malins blogg här.
• Kategori: GästbloggareTaggar: emmahellgren blogg, formex 2013, formex mässan, inredning, inredningsinspiration, malin stoor, nya trender 2014, qreate, qreate by maliin stoor, stylister; • Kommentarer (0)

Kommentera här: